Freek Vanrooy is reeds meer dan 25 jaar actief aanwezig in de muziekwereld en heeft reeds mooie podia op zijn actief.
Na enkele deelnames aan TV programma's waaronder "Ontdek de ster" en "X-factor" koos Frederic (de naam waaronder hij destijds deelnam) resoluut voor een eigen aanpak door eigen nummers uit te brengen, wat in 2007 resulteerde in een eerste succes met "Yo te quiero" dat gecomponeerd werd door P. Pans.
Dit nummer werd in 2010 opgepikt door niemand minder dan Paul Severs !

Hierna kwam er een periode waarin het gezin iets meer de aandacht vroeg waarna eind 2016 de ideeën om volop werk te maken om een mooie carrière uit te bouwen, begonnen vorm te krijgen.
Begin 2017 volgde dan het nummer "Hij is alleen" waarmee Freek Vanrooy de minderbedeelden onder ons een hart onder de riem wou steken. Het nummer werd dan ook warm onthaald op menig radiostation alsook op Ment TV. Als vervolg op dit succes volgde in juni het nummer "Jij en ik", een nummer volledig van de hand van Freek Vanrooy.
Kortom Freek Vanrooy is thuis van vele markten hetgeen je ook wel zal merken als hij op een podium staat.

Sinds begin 2018 echter werkt Freek Vanrooy onder zijn eigen evenementenbureau Bova Entertainment en gooide hij het over een andere boeg en koos voor een andere aanpak en muziekstijl.
Het muziekgenre werd Vlaamse pop -en ambiancemuziek dewelke we bij onze noorderburen kennen in de gedaantes van René Froger, de Toppers, Gorden …. Hieruit ontstond de hit "Kijk naar boven" van de hand van Bart Herman met meteen een Radio 2 notering. Ook de opvolger "Telkens opnieuw" deed het meer dan behoorlijk in de nationale en regionale hitlijsten dewelke werden gecomponeerd en geproduced door niemand minder dan Patrick Hamilton.

Freek nam onlangs deel aan het VTM programma "I can see your voice" en daaruit kwam alweer nieuw werk naar voor dat kan gecatalogeerd worden onder de noemer "soft rock" zo laat hij nog maar eens zien hoe veelzijdig hij is....

Met zijn nieuw repertoire past Freek Vanrooy dan ook perfect op uw evenement.
Dans, ambiance en plezier verzekerd !!!!

Sinds kort startte Freek ook een eigen podcast "Partituur Belge" die je vie deze website kan beluisteren , laat je meeslepen in zijn verhalen samen met boeiende gasten!!